Česká polícia vyhlásila pátranie po speváčke Ivete Bartošovej

06.07.2013 Celý región

Praha 6. júla (TASR) - Česká polícia dnes vyhlásila pátranie po speváčke Ivete Bartošovej. V stredu 3. júla opustila svoj dom v pražskej štvrti Uhříněves so svojím ctiteľom Zdeňkom Macurom a aj po ňom bolo podľa databázy hľadaných osôb vyhlásené pátranie. Macura spravodajskému portálu iDNES.cz neskôr povedal, že s políciou sa rozprával a speváčka je v poriadku. Jej doterajší partner Josef Rychtář však hovorí o únose.

Redakcii iDNES.cz sa podarilo telefonicky spojiť s novým ochrancom Bartošovej. Ten uviedol, že speváčka veľmi nechce, aby komunikoval s novinármi, a dodal, že nechce prezrádzať ani presné miesto ich pobytu.

Oznámenie na políciu podal Rychtář po dohode so synom Bartošovej Arturom a s jej matkou. Rychtář povedal webu iDNES.cz, že Iveta (47) nie je schopná premýšľať a má podozrenie, že Macura je v sekte a zadržiava ju. Podľa Rychtářa máva Bartošová stavy, že sa na ďalší deň na nič nepamätá, a tak možno ani nevie, že odišla s Marucom.

Rozruch okolo Ivety Bartošovej nie je nič nové. Speváčka zažila údajný únos v 90. rokoch minulého storočia. Jeho okolnosti neboli nikdy skutočne vysvetlené a Bartošová neskôr kauzu odmietala komentovať.

Macura, ktorý robil speváčke v poslednom čase aj manažéra, ešte vo štvrtok 4. júla povedal pre iDNES.cz, že sú so speváčkou v Rakúsku. Dodal, že Bartošová má na hlave rôzne zranenia a bola už u lekára, pričom podstúpila CT hlavy.
 
 
 
 
 

Vyberte región